Harri Tiainen


Harri Tiainen, varapuheenjohtaja; saarnaaja, evankelista ja lähetystyöntekijä, synt. 04.08.1958. Kotoisin Kokkolan kaupungista. Elänyt mukavan lapsuuden Asevarikko 8:n ja Asekoulun maisemissa tehden kaikkea hyvää sekä pahaa.

Nuorena n. 13–14 -vuotiaana tuli kokeiltua kuningas alkoholin tehoa, vaikkakin samaan aikaan urheilu eri muodoissaan oli elämässä tärkeää. Ulkonaisesti elämä oli kunnossa ja kotiolot hyvät. Jostain syystä kuitenkin sellainen asia kuin synti alkoi tarttua sydämeen saaden aikaan valehtelemista, kieroilua jne. Lopulta se johti siihen, että kaikki sellainen, mikä oli kiellettyä, alkoi kiinnostaa.

Tässä vaiheessa tuli rippikoululeiri käytäväksi ja siellä omatunto herätettiin tajuamaan kuinka paljon olin tehnyt syntiä Jumalaa sekä ihmisiä vastaan. Puolestani rukoiltiin tuolla leirillä ja sain syntini anteeksi. Sydämeeni tuli suuri ilo ja rauha!

Tullessani pois leiriltä en uskaltanut kertoa kavereilleni mitä minulle oli tapahtunut ja niin usko Jeesukseen kylmeni. Jouduin elämään 3 vuotta sellaisessa tilanteessa, jossa tiesin, mitä on elävä usko Jeesukseen, mutta kuljin erossa Jeesuksesta. Tuntui tosi pahalta monta kertaa ja erikoisesti silloin, kun kaverini sisko tuli uskoon. Hän tuli kertomaan meille, jotka olimme juovuksissa, että Jeesus rakastaa ja haluaa pelastaa sekä muuttaa meidän elämän.

Tiesin sen olevan totta, mutta jälleen pelon takia en uskaltanut lähteä seuraamaan Jeesusta tunnustaen Hänet Herranani. Aloin kuitenkin rukoilla, että pääsisin irti kavereistani voidakseni tulla elävään uskoon. Jeesus vastasi niin, että minulle tuli paikkakunnan muutto Haapajärvelle vanhempieni mukana ja siellä sain koulukaverikseni uskovan kaverin. Hän oli herännäiskodista ja kävi jatkuvasti nk.. seuroissa. Tuo kaveri pyysi minua mukaan seuroihin ja lähdin, kun ei muitakaan kavereita minulla ollut.

Kuljin seuroissa ja kirkon nuorten tilaisuuksissa 2-3 vuotta mutta olin kahdella tiellä kulkija. Illalla seuroissa ja sen jälkeen tanssipaikoille. Urheilin koko ajan tiiviisti kilpaillen hiihtoa sekä suunnistusta, mutta sisimpäni huusi rauhaa Jumalan kanssa.

18-vuotiaana, kun oli saanut juuri ajokortin, ajoin syksyliukkailla kolarin, jolloin ymmärsin kuinka minulta puuttui Kristuksen sisäinen tunteminen kokonaan. Tiesin Jeesuksesta, mutta en tuntenut Häntä Herranani ja Vapahtajanani.

Kolarin jälkeen rukoilin oman sänkyni vieressä yksinkertaisen rukouksen: ”Jeesus, haluan tuntea sinut, tule elämääni ja anna sinun rauhasi sydämeeni sekä anna syntini anteeksi.”

Kun olin rukoillut näin, niin tunsin, miten syntikuormani otettiin pois ja Jumalan rauha laskeutui sisimpääni. Siitä lähtien olen tiennyt olevani uskossa Jeesukseen ja olen saanut oppia tuntemaan Vapahtajaani päivä päivältä enemmän.

Myöhemmin sain kokea Pyhän Hengen täyteyden, jonka seurauksena sydämeeni syntyi rakkaus voittaa ihmisiä Jeesukselle. Haluni on auttaa kaikkialla ihmisiä tuntemaan, kuinka Jeesus rakastaa juuri heitä. Tämän rakkauden tähden elämän polku on vienyt vaimoni ja perheeni kanssa eri puolille maailmaa rakkauden sanoman kanssa. Kaikkein pisimpään olemme saaneet olla Mustosten kanssa Virossa auttamassa ihmisiä ulkonaisissa asioissa vaateavun, ruoan sekä evankeliumin kanssa.

Voin sanoa Joosuan tavoin, että ”minä ja perheeni haluamme palvella Herraa Jeesusta missä ikinä häntä ei vielä ole julistettu ja vaikka siellä mihin muut eivät mene. Edelleen Jeesus tarvitsee laupiaan samarialaisen asenteella toimivia uskovia. Haluan RaTaM – Gospel – Help’in mukana olla auttamassa kenties juuri sinua!

Olen 4 vuotta toiminut Nilsiän Helluntaiseurakunnan saarnaajana julistaen savolaisille sanomaa Jeesuksen rakkaudesta ja tämän jälkeen olin Himanka-Kalajoen Baptistiseurakunnan saarnaajana.

Olen tällä hetkellä Haapajärven Helluntaisrk:n saarnaajana. Aloitin syyskuussa 2007 ja työtä on paljon tällä paikkakunnalla niin uskovien kuin ei uskovien parissa. Sydämellä palaa edelleen toive ja palo lähetystyöhön ja evankeliumin julistamiseen sinne, mihin Herra lähettää. Karjalassa on nyt taas kerran käyty ja lisää olisi haluja lähteä, kunhan ovet avautuu. Toukolat ovat osakannatuksellamme Albaniassa ja siihen suuntaan myös on rukousaiheena jonkinlainen aktio .Kuten sanottu: työtä on paljon ja nyt on aika tehdä työtä päivän ollessa kirkkaimmillaan.

Työhön, työhön Pyhä Henki kiirehtää.

          ESITTELY   PALVELUT   TIIMI   UUTISET   PROJEKTIT   TAPAHTUMAT   ARTIKKELIT   YHTEYSTIEDOT   LINKIT

Tiimi / Harri Tiainen

Raino Mustonen
Harri Tiainen
Maija-Liisa Tiainen
Mika ja Jaana Räsänen
Taisto Pursiainen


Ratamin grafiikka