Maija-Liisa Tiainen

                  

Maija-Liisa "Maikku" Tiainen, laulaja-evankelista, synt. 04.11.1959.

Minun todistukseni

"Tule Jeesus ja siunaa lastas, on tuulinen maailman tie"

Kasvoin uskovaisessa kodissa ja lestadiolaisten laulut tulivat hyvin tutuiksi jo nuorena. Isän ja äidin mukana vietetyt seuramatkat ovat lämpöisiä muistoja siitä ajasta. Nuoruudessa kuljimme sitten nuorten matkoilla, seuroissa ja erilaisilla leireillä ja vaelluksilla. Rippikoulun käytyäni olin myös leireillä isosena, ja lauloin nuortenkuorossa. Usein pyhäaamuisin matkani kulki isieni kirkkoon.

"Herrani, en ymmärrä, kuinka voit mua rakastaa"

Tämä nuorten laulu merkitsi minulle paljon, kun en todellakaan ymmärtänyt, miksi Jumala minua rakasti. Päältä päin elämässäni oli kaikki hyvin, mutta sydämessä koin, että olen jotain vailla. 15-vuotiaana sain isältäni raamatun ja aloin sitä lukea ja etsin sieltä apua. Huomasin, että uskoni oli aivan erilaista kuin apostoleilla. He todistivat rohkeasti, että Jeesus oli heidän Herransa, mutta minua pelotti, jos joku alkoi puhua näistä asioista. Sydämeni alkoi kaivata tuota Jumalan voimaa olla hänen todistajansa. En ollut siitäkään varma, olinko Jumalan lapsi, vaan kyselin sitä usein muilta.

"Siunattu varmuus Jeesus on mun"

Aloin rukoilla Jumalaa, että hän antaisi minulle sellaisen ystävän, joka minua ymmärtäisi. Ja Jumala kuuli tämän rukouksen ja tutustuin kaimaani Maijaan. Hänen kanssaan me aloimme yhdessä rukoilla Jumalaa. Maijalla oli pieni auto ja sillä me kuljimme yksinäisiin paikkoihin ja huusimme Jumalaa, että hän antaisi meille voimansa. En tiennyt, millaista se voima olisi, mutta luultavammin siinä olisi vastaus minun sieluni nälkään ja janoon. Odotin, että maa tärisisi tai jotain tapahtuisi, mutta mitään ei tapahtunut. Yhtäkkiä huomasimme olevamme pienessä kansanlähetyksen rukouspiirissä ja meitä rukoilijoita oli jo neljä. Siellä nuo uskovat auttoivat meitä rukoilemaan ja siellä pienessä piirissä Jumalan voima tuli ja kaikki alkoi alusta elämässäni. Tuona iltana sain kokea Jumalan yliluonnollista voimaa ja puhua uusin kielin. Suunnaton ilo täytti sieluni ja olin vapaa. Syyttävä tuntoni hiljeni ja sain sydämeeni suuren rauhan ja varmuuden. Ei tarvinnut enää kysellä keneltäkään, olenko uskovainen, vaan teki mieli kaikille kertoa, että olen. Se oli riemun päivä. Ulkonakin luonto näytti niin kauniilta kuin koskaan. Siihen iltaan jäi kaikki epäilyni ja ahdistukseni. Jeesus valloitti elämäni rakkaudellaan. Syntini oli sovitettu Golgatalla viimeistä piirtoa myöten ja olin matkalla taivaaseen.

"Yksin en kulje, en hetkeäkään "

Musiikki on ollut aina minun sydäntä lähellä. Näitä hengellisiä lauluja saan edelleen laulaa ja kiittää niiden avulla Jumalaani, joka on ollut niin hyvä. Kun lähdin häntä seuraamaan kasteelle asti ja liityin vapaisiin suuntiin, sain osakseni paljon ymmärtämättömyyttä. Ne, joista luulin, että he riemuiten yhtyvät ilooni, kääntyivätkin minua vastaan. Mutta sen, mitä olin sielulleni saanut, ei voinut kukaan ottaa pois. Jeesusta seuraten on ihana kulkea. Hän ei jätä koskaan .Ihanaa on ollut vaeltaa hänen seurassaan , eikä hänen voimansa ole muuttunut tai laimentunut ,vaan sama Pyhä Henki on yhä kanssani .

"Sinua siunata tahdon"

Jokainen ihminen tarvitsee pelastuksen. Olipa hän rikas tai köyhä, tohtori tai työtön. Jokainen ihminen kaipaa ja etsii Jumalaa, mutta vain vääristä lähteistä. Jeesus on elämän lähde. Hänet, kun löytää, löytää elämän.

Tiaisten perheeseen on vuosien varrella syntynyt neljä (4) viehättävää tytärtä. Kuvassa vasemmalta Anna-Lea, Eveliina, Rebekka ja Tanja.

Tanja toimii opettajana Visuveden koululla esikouluopena. Hän pitää Virtojen Helluntaisrk:ssa lastenkerhoa ja Kid`s action night -iltoja yhdessä toisten kanssa. Illat tavoittavat tavallosesti n. 70-80 lasta.

Anna-Leea Korhonen miehensä kanssa asuu Mikkelissä lastensa Jessen (täyttää tammikuussa 2009 3 vuotta) ja Essin (1,3kk) kanssa. He kuuluvat helluntaisrk:aan ja ovat mukana solutoiminnassa ja äiti-lapsitoiminnassa ym.

Rebekka on purjehtinut avioliiton turvalliseen satamaan Mäntsälässä kesällä 2008 ja toimii siellä paikallisen leipomon kondiittorina tehden hyviä pullia ja viinereitä ym. Mikinsä kanssa.

Eveliina asuu Himangalla talossamme ja opiskelee terveydenhoitajaksi Kokkolan terveydenhoito oppilaitoksessa. Hän on kihloissa Juhon kanssa ja tavoitteena heillä on avioliittoon meneminen. Hän on innokas kuorolainen Himangalla nuortenkuorossa ja samoin Kokkolan Baptistisrk:n nuorten joukossa . Partioharrastus on edelleen lähellä sydäntä.

          ESITTELY   PALVELUT   TIIMI   UUTISET   PROJEKTIT   TAPAHTUMAT   ARTIKKELIT   YHTEYSTIEDOT   LINKIT

Tiimi / Maija-Liisa Tiainen

Raino Mustonen
Harri Tiainen
Maija-Liisa Tiainen
Mika ja Jaana Räsänen
Taisto Pursiainen


Ratamin grafiikka