Uutiset

Viime kuukausien uutisointi on ollut olosuhteista johtuen retuperällä, mutta koetetaan nyt hiljalleen korjata tilannetta tällä erää näin pikaisen katsauksen merkeissä.
Edellinen kesä kiisi ohitse erilaisen touhun merkeissä. Samaan aikaan pitkään kerääntyneet elämän myrskypilvet kokosivat voimansa viimeiseen rynnistykseen. Se tuoksina vei voimat, mutta vähitellen on taas palattu remmiin ja tartuttu toimeen.

Marraskuu 2006
Matka suuntautui aivan toisaalle kuin tavallisesti, nyt ei mentykään etelään, vaan suuntana oli pohjoinen ja siellä Haaparanta Ruotsin puolella. Se oli siunattu kokousmatka, jossa päävastuu oli Pursiaisilla.
Vain runsasta viikkoa myöhemmin matka suuntautui itään, jossa sai huomata, että oltiin viikko suomensukuisten alueilla. Vaikka kieli olikin toinen, niin monissa kohdin saattoi tulla ymmärretyksi suomen ja eestin sekoituksella. Jeesus oli todellinen myös noissa pienissä syrjäisissä kylissä.

    

    

Joulukuu 2006 – tammikuu 2007
Avustustavaraa oli tiedossa Tampereen suunnalta ja sen kuljetuksia piti järjestellä. Jotain jo tuotiinkin vuokratulla pakettiautolla ja peräkärryllä varastoon, mutta hankalaahan se oli, kun aina oli puutetta kuljetuskalustosta. Osa tarjotusta tavarasta on ollut huippulaatua, mutta väliin on ollut tarjolla myös sellaista tavaraa, jonka ainut oikea kohde on kaatopaikka.
Porukalla, Pursiaisen Taisto, Sarajärven Alpo ja Mustosen Raino, sitten ostettiin itselle vanha paku-Mersu. Eihän se mikään koru ollut, 7 vuotta puun alla käyttämättömänä seissyt auto, mutta katsastettu, joten saatiin edes jonkinlainen kuljetuspeli. Auto alkaa olla jo haukkunut hankintahintansa, kun ei enää tarvitse vuokrata autoa…
Tosin alkuun menopeli oli aikalailla kylmä, se todettiin, kun vietiin kovalla pakkasella yksi muuttokuorma Keuruulta Vihtiin. Auton hytissä oli matkan aikana lämpimillään – 5 astetta, joten kunnon toppahaalarit olivat tarpeen…
Ennen tuota muuttoa oli onneksi tutustuttu auton ominaisuuksiin yhdellä Tampereen keikalla.
Tampereelta saatiin myös lastattua parikymmentä sairaalasänkyä ja muuta tavaraa Latviaan. Samassa kuormassa meni muuta tavaraa Romaniaan, jonne oltiin rakentamassa sairaalaa varattomille.Helmi-maaliskuu 2007
Monet tunnit vierähtivät Kuoreveden asuntoa siivotessa, mutta vähä vähältä talo alkoi tulla siihen kuntoon, että sitä voi tarjota vuokrattavaksi…

Huhtikuu 2007

RaTaM – Gospel – Help ry:n vuosikokouksessa muutettiin yhdistyksen hallituksen kokoonpanoa vastaamaan paremmin eri työalueiden ja työryhmien toiminta-alueita.
Kuun lopulla oltiin Latviassa Repini-keskuksessa tekemässä kartoitusta projektin nykytilanteesta sekä vierailtiin samalla paikallisessa seurakunnassa. Perjantain kokouksesta taisimme palata tilalle juuri oikeaan aikaan, sillä ladon ovet oli murrettu auki, mutta mitään ei oltu vielä ehditty viedä. Jostain syystä seuraavan yön uni tilalla oli hiukan katkonaista. Koimme taas kerran tulleemme paikalle oikeaan aikaan.
Paluumatkalla Tallinnan satamassa edessämme ollut auto peruutti suoraan päin autoamme. Meille ei asiasta tullut sen kummempaa vahinkoa, mutta peruuttajan perävalot menivät rikki.
Tuosta kolhusta seurasi pitkä ja antoisa hengellinen keskustelu täpötäyden laivan kahvilassa. Näimme jälleen kerran Herran kääntävän meistä ikäviltä tuntuvat asiat omaksi voitokseen.

    

Toukokuu 2007
Erilaisia kiireitä on riittänyt toukokuullekin. On ollut näiden kotisivujen laadintaa ja kaikkea muuta. Rainon tyräleikkaus 14.5. toi asioihin pienen katkoksen, mutta hiljalleen sekin haava on paranemassa.

Odottavia haasteita
Latviassa Repini-keskuksen tilanne kaipaisi runsaampaa oleskelua paikan päällä. Parasta tietenkin olisi, mikäli sinne löytyisi maanviljelytaitoinen työmyyrä laittamaan peltoja ja tiloja kuntoon, mutta voisimmehan mekin sinne mennä joksikin aikaa Katin kanssa, mikäli saamme muuten asiat järjestymään…
Tiaisten suuntaan taas on heitetty haastetta Eestin suunnalta, mutta siitä ja heidän muista kuvioistaan lisää toiste.

”Sisari”tiimi ja Kolhon ryhmä

ovat koko ajan ahkeroineet omilla työsaroillaan ja tuoneet niiltä terveisiä siitä, kuinka Herra on ollut heidän kanssaan. Joten meillä on tänäänkin aihetta kiitokseen.

          ESITTELY   PALVELUT   TIIMI   UUTISET   PROJEKTIT   TAPAHTUMAT   ARTIKKELIT   YHTEYSTIEDOT   LINKIT

Uutiset

Uutiset

Toukokuu09-
Lokakuu09


Lokakuu08-
Joulukuu08


Heinäkuu 08-
Lokakuu 08


Toukokuu 08-
Kesäkuu 08


Maaliskuu 08-
Huhtikuu 08


Joulukuu07-Helmikuu08

Syyskuu07-Marraskuu 07

Elokuu 07

Kesä-Heinäkuu 07

Marraskuu 06-
Toukokuu 07


Repini 04/07