Uutiset

RaTaM’in kesä- ja heinäkuu 2007

Kesä tuo mukanaan kärpäset ja hyttyset, mutta myös monet pihatyöt. Joku kuopii kukkapenkkiään, toinen leikkaa nurmikoita, kolmas tekee polttopuita jne. Jokainen RaTaM’in väestä haluaa kuitenkin käyttää aikaansa kesälläkin myös Jumalan valtakunnan erilaisiin tehtäviin.

"Sisaret" tiimi

"Sisaret" tiimi on jatkanut omia evankeliointi- ja avustusmatkojaan sinne, minne kaikki eivät pääse. Aika usein saamme kuulla niistä ihmeistä, joita Herra on noilla matkoilla tehnyt.
Ristin juurelle ovat jääneet vangin vihat ja katkeruudet. Sinne on kaadettu alkoholistin viime viinat. Niin moni on saanut Herralta uuden elämän ja alun.
Tästä kaikesta tiimi kertoo vieraillessaan seurakunnissa ja ehkä myös Marjan pihaseuroissa Längelmäen Eväjärvellä 5.8.2007.

Tiaisten tiimi

Tiaiset Pohjanmaalta puolestaan valmistautuvat pieneen muuttopyrähdykseen kohden Haapajärveä, jossa Harri aloittaa syksyn tullen seurakunnan paimenen tehtävät. Siinä sivussa ovat kuitenkin jatkuvasti sydämellä evankeliointi, Eesti ja Latvia.

Kolhon tiimi

Osa Kolhon tiimistä on jatkanut säännöllisiä matkojaan pieniin sukulaiskansan kyliin. Siltäkin rintamalta on saatu kuulla iloisia viestejä kuinka työ menee eteenpäin kuoppaisten taipaleiden takana.

Tiimi "Räksät"

Hauhon – Hämeenlinnan suunnalla on eletty Herralle silloinkin, kun selkään sattuu. Mikan osalta selän tilanne on johtanut työkyvyttömyyseläkkeeseen, mutta se ei ole suinkaan johtanut nurinakadulle, vaan yhä sydän sykkii kiitosta Herralle ja matkaan lähdetään sen mukaan kuin kunto sallii, vaikka kamelilla, jollei muulla.

Tiimi Mustoset

Mustoset Kati ja Raikka ovat hiljalleen toipuneet leikkauksistaan ja suuri osa kesäkuusta meni sen selvittämiseen, miten he voisivat tulla taloudellisesti toimeen jatkossa molempien ollessa fyysisesti vajaakuntoisia ja siten vaikeasti työllistettäviä.
Työvoimatoimistossa oli useaan otteeseen keskusteltu näistä ongelmista, mutta siinä sivussa samalla myös RaTaM – Gospel – Help ry:n toiminnasta. Vähä vähältä nämä kaksi asiaa yhdistyivät ratkaisuehdotukseksi, joka voisi auttaa sekä RaTaM’ia että Katia ja Raikkaa.

Juhannuksena pidetyssä RaTaM’in hallituksen kokouksessa tuo kiteytynyt ehdotus otettiin esiin ja päätettiin työllistää Raino ”Raikka” Mustonen palkkatuen turvin ja ottaa Kati Mustonen työkokeiluun 1.7.2007 alkaen.
Heidän tehtäviinsä kuuluvat perinteiset RaTaM’in evankeliointi- ja julistustehtävät, humanitaarisen avun tehtävät sekä RaTaM – Gospel – Help ry:n varainhankintapalveluiden kehittäminen.

Varainhankinta on koko ajan ollut yksi toiminnan pullonkauloista, sillä avustustavaraa on kyllä tarjolla runsaasti, mutta tavara ei liiku ilman kuljetuksia ja niihin tarvittavia varoja. Jotain siis on asialle tehtävä. Koska yhdistyksemme ei halua olla kerjuulinjalla, päädyimme tarjoamaan erilaisia ostettavia palveluja, joilla voisimme kattaa varsinaisen toiminnan kuluja.
Liikkeelle lähdettiin yhdistämällä Ritvan ja Taiston lomamatka esitemateriaalien kuvaamiseen Iniön Lempmossa Raikan vanhempien mökillä. Suurelta osan tämän matkan kuvamateriaaliin perustuvat jotkin työnäytteet ja omat esitteemme.
Joku työkin on jo saatu tehtyä, mutta paljon on vielä kynnettävää sarkaa edessä.

Elokuun 3. heidän ja Taiston matka suuntautuu kohti Repini- keskusta Latviassa ja sieltä palattaessa on mukana myös Janis Birznieks USA:sta. Ja niin matka jatkuu ennen muuta Jeesuksen seurassa…

          ESITTELY   PALVELUT   TIIMI   UUTISET   PROJEKTIT   TAPAHTUMAT   ARTIKKELIT   YHTEYSTIEDOT   LINKIT

Uutiset

Uutiset

Toukokuu09-
Lokakuu09


Lokakuu08-
Joulukuu08


Heinäkuu 08-
Lokakuu 08


Toukokuu 08-
Kesäkuu 08


Maaliskuu 08-
Huhtikuu 08


Joulukuu07-Helmikuu08

Syyskuu07-Marraskuu 07

Elokuu 07


Kesä-Heinäkuu 07

Marraskuu 06-
Toukokuu 07


Repini 04/07